PUBLICACIONS :


Memòria Històrica

* "Memòria d´exilis i retorns" Edita: Pagès Editors, dins la col·lecció Guimet. Darrera edició febrer de 2008.Novel·la

* "Crònica d'un crepuscle" Edita: Pagès Editors, dins la col·lecció Lo Marraco: nº 67. Darrera edició febrer de 2000.

* "Joan Majoles" Edit. Pagès Editors Lleida. 1994.Narracions Curtes

* "Tristaina ... un somni?" - Guanyadora del Premi San Carles Borromeu de Contes i Narracions de la Nit Literària Andorrana 1990.


Poesia

* "Reculls d'Incerta Vida" Obra de poesia, guanyadora del Premi Guillem Nicolau - 1999 (Edició octubre de 2000).


Pedagogia

* "Las técnicas Freinet en el Primer Ciclo de la Educació Primaria" Editat per: Oficina de Coordinación de los Centros Españoles de Andorra. 1992. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOAN MAJOLES

EDITA: PAGÈS EDITORS. LLEIDA.

Autora del dibuix de la portada: Mª Carme Mesalles Rué

Joan Majoles és una novel.la situada a la Fraga de finals del segle XV. El protagonista viu en contacte amb la natura, i és acusat de bruixot. En realitat la seva feina és la d´un expert en plantes medicinals que havia seguit cursos de medicina a l´Estudi General de Lleida i que fa de curandero.

Tramet els seus coneixements a un noi orfe que adopta en trobar-lo a les muntanyes de la Serreta Negra, entre el Baix Cinca i els Monegros. Tots dos han de fer front a les acusacions de la Inquisició, han de fugir i amagar-se a Barcelona , perquè hi ha un noble disposat a assassinar per tal d´obtenir el poder polític.

Novel.la d´arrels històriques amb personatges de la Fraga d´aquell moment, recull també l´actuació de la Generalitat , del rei i de la noblesa de l´època.

Fraga hi apareix com a frontera i com a lligam entre Catalunya i Aragó.

Escrita amb les paraules pròpies dels pobles de la comarca, Joan Majoles és un cant al coratge i a la bondat.

Inici de pàgina


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRISTAINA ... UN SOMNI?

Aquesta obra fou guardonada en la Nit Literària Andorrana del 1990 amb el PREMI SANT CARLES BORROMEU DE CONTES I NARRACIONS, dotat PER BANCA INTERNACIONAL-BANCA MORA .

L'obra és un recull de sis contes tots ells relacionats d'alguna manera amb el Pirineu: * TRISTAINA, *L'HOME DE LA GUERRA, *MASLLOBERA, * L'OS BRU, *PAS FORCAT, *UN SOMNI?.

Edició Electrònica
Edita: Eilibros.com

EDITA: BANC INTERNACIONAL-BANCA MORA. ANDORRA.


edició exhaurida

Inici de pàgina


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APLICACIÓN DE LAS TÉCNICAS FREINET EN EL PRIMER CICLO DE LA EDUCACIÓN PRIMARIA

EDITA: OFICINA DE COORDINACIÓN DE LOS CENTROS ESPAÑOLES EN EL PRINCIPADO DE ANDORRA.

Autora del dibuix de la portada: Rebeca Raya Mesa ( 7 anys )

Aquesta publicació prentén donar a conèixer l'experiència sobre les Tècniques Freinet desenvolupada amb alumnes de Primer Cicle d'Educació Primária. Unes tècniques que, com a professional de l'ensenyament he practicat i estic convençut que són una bona alternativa a l'escola tradicional.

Més informació la podeu trobar a la Web de la Subdirección General de Cooperación Internacional del MEyC: Publicaciones de las Consejerías de Educación y Ciencia.

Inici de pàgina


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"CRÒNICA D'UN CREPUSCLE"

EDITA: PAGÈS EDITORS. LLEIDA.

Disseny de la coberta: Mercè Trepat.

"Crònica d'un Crepuscle" és la narració dels últims anys de la vida d'un poble, Montalb, a través de les vides de la seva gent. A la novel·la s'entrellaça la realitat del poble, que es va consumint lentament, amb les alegries, les tristeses, l'amor, les lluites... tant dels joves com de la gent gran que hi viu.
L'obra és una reflexió sobre els pobles que han estat condemnats a desaparèixer i el sacrifici que això representa per als seus habitants. Mentre la llegim no podrem evitar que ens retornin noms com els de Rialb, Bassella, Santa Liestra, o tants d'altres, que un dia els condemnaren a deixar d'existir.

Comentari d'obra

Inici de pàgina


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"RECULLS D'INCERTA VIDA"

Guanyadora del premi Guillem Nicolau-1999 atorgat per la Diputació General d'Aragó

EDITA: Departamento de Cultura y Turismo D.G.A. Literaturas de Aragón Serie en Lengua Catalana

Disseny de la coberta: Paco Rallo./ Fotografia: Josep San Martín

"RECULLS D'INCERTA VIDA" és una obra de poesia dividida en tres parts: Irrealitats i Quimeres, Presències Sensibles, Crits

Inici de pàgina


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"MEMÒRIA D´EXILIS I RETORNS"

EDITA: PAGÈS EDITORS. LLEIDA. Col·lecció Guimet. Darrera edició.- Febrer de 2008.

    

"MEMÒRIA D´EXILIS I RETORNS" és el fruit de la memòria del passat amb la veu dels qui la van escriure i el retorn, en el present, a aquells escenaris on la van viure.
Però també és, a més d'això, una reflexió sobre els episodis més cruels de la història recent, un toc d'alerta a les generacions més joves per no caure de nou en el parany de l'oblit i el silenci; i és, per sobre de tot, un reeixit homenatge a la memòria de tots aquells que van patir el drama de la guerra civil, de l'exili, dels camps nazis i de la repressió franquista, personificats en la figura del pare de l'autor i del seu oncle Manolo.
Amb una prosa senzilla, a voltes emotiva i farcida de descripcions acurades, l'autor estableix un lligam entre passat i present. Amb el retorn, pels camins de l'exili, als espais de la memòria familiar s'aconsegueix un doble propòsit: la revisió d'un període històric, sovint silenciat, i la implicació de les noves generacions a prendre el relleu de la memòria.

L'elaboració d'aquesta obra ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes per a la creació d'obres literàries, l'any 2006.


Inici de pàgina


Per tornar a la pàgina inicial, fes clic aquí .